מפעלים מבוססי בינה מלאכותית: ניווט בין עוצמה, קירור ומדרגיות בעידן המחשוב המואץ

השימוש העולה בבינה מלאכותית בכל תחומי הטכנולוגיה, המדע והכלכלה מניע דרישה חסרת תקדים לתשתיות מחשוב בעלות ביצועים גבוהים. לצורך כך, נבנים מפעלי בינה מלאכותית – קטגוריה חדשה של חוות שרתים המיועדות להתמודד עם עומסי עבודה מאסיביים הנדרשים לפעילות הבינה המלאכותית.

לחוות שרתים אלו יש אתגרים רבים:

  • צריכת חשמל גבוהה:  עומסי עבודה מחייבים צפיפות הספק חסרת תקדים של מאות קוו”ט לארונות שרתים הממנפים מעבדים גרפיים מתקדמים.  
  • אספקה אמינה ויתירות: מפעלי בינה מלאכותית דורשים ארכיטקטורות אספקת חשמל אמינות ביותר על מנת להבטיח פעולה רציפה.  
  • ניהול עומסי צריכה משתנים ואגירת אנרגיה:  מערכות UPS מתקדמות)  AI-Ready UPS  ((כולל סוללות ליתיום או ניקל-אבץ) מספקות גיבוי ויציבות בעת הצורך.
  • מעבר לקירור נוזלי:  קירור אוויר לבדו אינו מספיק כדי לנהל את החום שנוצר אלא יש צורך בקירור נוזלי או היברידי. על המהנדסים לבחור טופולוגיות קירור נוזלי מתאימות, כגון קירור ישיר לשבב (Direct-to-Chip), מחליפי חום בדלת אחורית (Rear-Door Heat Exchangers) ומגוון שיטות חדשניות  
  • מדרגיות ופריסה: מפעלי בינה מלאכותית חייבים להיות מתוכננים להתרחבות מהירה ולשינויים בטכנולוגיה. לצורך כך נעשה שימוש בבניה מתועשת ומתקנים מודולריים, לצד שימוש ברכיבים טרומיים מוכנים מראש ובממשקים סטנדרטיים להאצת הפריסה.
  • ניהול תשתית ו-DCIM: DCIM יעיל (ניהול תשתית מרכז נתונים) הוא חיוני לניטור וניהול התשתית המורכבת.
  • רשתות מהירות: רשתות מהירות, הכוללות סיבים מסוג G 800 וניהול כבלים בצפיפות גבוהה, חיוניות לעומסי עבודה של בינה מלאכותית.

 

איך לייעל את מפעלי הבינה המלאכותית החדשים?

דרך אחת היא להשתמש בתכנון משולב לחשמל וקירור – משמע מערכות החשמל והקירור מתוכננות יחד  . דרך נוספת לייעול היא שימוש במערכות בעלי יעילות אנרגטית גבוהה, לחיסכון בחשמל ובמים. בנוסף, ניתן להשתמש בניטור ובקרה בזמן אמת באופן המאפשר למפעילים לעקוב אחר הביצועים של המפעל ולבצע התאמות לפי הצורך.

 

המהיר מנצח

בעולם של חדשנות מואצת, בה כל עיכוב כרוך בהפסדים כספיים, לצד האתגרים הטכניים מצטרף גם היבט קריטי נוסף: TIME TO MAKRET. ככל שמפעל AI מוקם מהר יותר, כך ניתן להתחיל לתעל את היתרונות של AI מוקדם יותר ועל כן  פתרונות אינטגרטיביים מאפשרים קיצור משמעותי של זמני ההקמה.

פתרונות מוכנים מראש מאפשרים הקמה מהירה יותר, תוך שמירה על סטנדרטיזציה ואמינות גבוהה. פתרונות כמו Vertiv MegaMod  מקצרים את זמן ההתקנה בעד 50% בהשוואה למרכזי נתונים ממוצעים כיום, בזכות שילוב תשתיות חשמל, קירור ורשת במערכות מוכנות מראש.

היתרונות של פתרונות אינטגרטיביים:

  • פריסה מהירה ומוכנות מיידית – שימוש במודולים מוכנים מראש (Pre-Fabricated Solutions ) מפשט את תהליך ההתקנה ומונע עיכובים לצד חסכון של חודשי עבודה באתר.
  • חיסכון בעלויות וניהול סיכונים – מערכות שנבדקו מראש מפחיתות את הצורך בהתאמות מיוחדות ומקטינות סיכונים.
  • גמישות ומדרגיות – ניתן להרחיב את המתקן באופן לינארי לפי דרישות עתידיות.
  • פשטות בתהליך ההתקנה – פתרונות Plug & Play מפחיתים את מורכבות הבנייה

על מנת לעמוד בדרישות החשמל והקירור של עומסי עבודה מבוססי AI, ארגונים עוברים לפתרונות משולבים ומדרגיים, המאפשרים תפעול יעיל וחסכוני יותר. בין הפתרונות המובילים כיום:

  • PowerNexus Skid יחידת כוח מודולרית של עד 2.5MW,  הכוללת מערכות אל פסק,  לוחות חשמל ומעקב אנרגטי
  • Hydro Skids & Cooling Modules  – פתרונות קירור מתועשים לניהול חום אופטימלי בשילוב מערכות קירור נוזלי למעבדי AI

 

לסיכום:

הנדסת מפעלי AI דורשת גישה הוליסטית, המשלבת אספקת חשמל מתקדמת, קירור נוזלי ותשתית ניתנת להרחבה. הדרישות הגוברות של עומסי עבודה של בינה מלאכותית ימשיכו לדחוף את הגבולות של תכנון מרכזי נתונים, וידרשו חדשנות והתאמה מתמשכות.

זה הזמן לחשוב קדימה ולתכנן חכם!