בתקופה שבה תפקידה של הבינה המלאכותית (AI – Artificial intelligence) בחיינו הולך וגדל, מוטלת על חוות השרתים דרישה מתמדת לעלות ברמת היכולות החישוביות. השימוש המוגבר ביישומי AI מתקדמים גורם לצמיחה בצריכת האנרגיה החשמלית במרכזי הנתונים, מה שמחייב פיתוח והטמעת שיטות חדשניות לניהול והתפלגות אנרגיה חשמלית יעילה יותר. עם ההתקדמות הטכנולוגית, האתגר של ניהול צריכת האנרגיה באופן אופטימלי הופך למורכב יותר.
הצורך בצריכת אנרגיה גבוהה ויציבה לאינטנסיביות חישובית כמו בינה מלאכותית ו-HPC, מעלה את הדרישות ממערכת החשמל במרכזי הנתונים. מסדי שרתים שצורכים מעל ל-kw40 הפכו לעניין שבשגרה, כיום החלו לעלות דרישות חדשות של עד kw100, מה שמציב בפני תשתיות החשמל אתגרים להולכה וחלוקה של כמות אנרגיה גדולה בשטח הלבן המאופיין בצפיפות אנרגיה גבוהה במיוחד.
אתגר נוסף הוא אופי צריכת האנרגיה החשמלית של שרתי AI, בעבר לפני עידן ה AI/ HPC ארונות השרתים היו צורכים אנרגיה קבועה ממערכות החשמל, כיום צריכת החשמל היא דינאמית והיא נגזרת ישירה של המשימות המוכתבות ל AI/ HPC. האינטראקציה וההשפעה ההדדית בין השניים יכולה להשפיע על צריכה דינאמית, למשל שינוי העמסה מ-20% ל-80% ומ-80% ל-120% או יותר.
אופי הצריכה הוא פקטור מכריע המשנה את כללי המשחק, דבר הדורש ניטור ומעקב צמוד של איכות החשמל. איכות החשמל היא שם כללי המגדיר פרמטרים רבים, כמו למשל עיוותים הרמוניים שיכולים לפגוע ביעילות ואמינות הספקת החשמל ונזק למחשוב ה AI/ HPC .
כדי להתמודד עם האתגרים שצוינו בדגש על איכות החשמל, חברת Legrand , המיוצגת בישראל ע"י אלכסנדר שניידר, השיקה Rack PDU בשם PX4 תחת המותג Raritan הנותן מענה מדויק לארונות AI/ HPC. ה-PX4 מבוסס טכנולוגיה מתקדמת לניטור וניהול האנרגיה ואיכות החשמל בארונות שרתים המיועדים ליישומי AI/ HPC. היכולת לשלוט ולפקח על צריכת אנרגיה דינאמית ואיכות החשמל ברמת השקע הבודד בצורה מדויקת היא קריטית לשמירה על ביצועים גבוהים ויציבות בסביבות חישוביות אינטנסיביות AI/ HP.
החדשנות לא נעצרת ב-PDU בלבד, אלא מתרחבת גם לתשתיות החשמל המזינות את מסדי השרתים. פתרונות כמו מערכת פסי הצבירה של Starline מבית LEGRAND מבטיחים יכולת להזין ארונות שרתים גם בצפיפות אנרגיה של KW150 לארון ללא קושי, ומציעים כלים מתקדמים לניטור איכות החשמל בכל נקודה לאורך הפס. יכולת זו לזהות בזמן אמת כל חריגה באיכות החשמל מאפשרת טיפול מידי ומונעת נזקים או הפסקות חשמל מיותרות, תוך הבטחת ספק חשמלי יציב ואמין.
המעבר לשימוש בטכנולוגיות אלו משקף את הצורך המתמיד להתאים את מרכזי הנתונים לצרכים המתפתחים של עולם הבינה המלאכותית ולאתגר הגדל עם צריכת האנרגיה החשמלית. על ידי שילוב של פתרונות חדשניים להולכה וניהול האנרגיה, מרכזי הנתונים יכולים להמשיך לספק תמיכה חסרת תקדים ליישומי בינה מלאכותית, תוך שמירה על יעילות ואמינות בצריכת האנרגיה.
הפתרונות החדשניים האלו לניטור וניהול האנרגיה בדאטה סנטר הם חיוניים לתמיכה בעומסי העבודה הגבוהים הנדרשים על ידי יישומי בינה מלאכותית והאנליטיקה מיחשובית מתקדמת. הם מספקים את היכולת להתמודד עם הדרישות להספקי חשמל גבוהים, תוך שמירה על אמינות ויעילות, ומשפרים את היכולת לנהל את צריכת האנרגיה. החדשנות בתחום זה תמשיך להיות מפתח להצלחה בתחום המחשוב הענן ובינה מלאכותית, כאשר העולם ממשיך להתקדם טכנולוגית ולהגדיל את התלות במערכות אלו.
___________________________________________________________________________________________
חברת אלכסנדר שניידר מציעה את המומחיות הטכנולוגית, מגוון הפתרונות והשירותים, וצוות ההנדסה המיומן בישראל שיעזור לכם להתקין ולהפעיל בצורה יעילה את מערכות ה-HPC שלכם. אנו כאן כדי לספק לכם את הסיוע הדרוש כדי לתכנן וליישם את התשתית הקריטית שלכם בעידן הבינה המלאכותית.
למידע נוסף, צרו איתנו קשר במייל info@schneider.co.il או טלפונית 09-89244440 ונשמח לעמוד לרשותכם במציאת הפתרון המתאים עבורכם.