התפוצצות הנתונים מביאה לשינוי חד בעולם רשתות התקשורת. על פי דו"ח של חברת IBM, מדי יום אנו מייצרים למעלה מ- 2.5 קוינטיליון (מיליון טריליונים) בייטים של נתונים. הכמויות האדירות של הדאטה הולכות וגדלות ככל שטכנולוגיות כמו בינה מלאכותית (Artificial Intelligence) והאינטרנט של הדברים (IoT) משתלבות יותר יותר בפעילות השוטפת של ארגונים.
לפי גרטנר, השנה ,2020, יהיו יותר מעשרים מיליארד התקנים המחוברים לאינטרנט. הרבה מהיישומים של האינטרנט של הדברים (IoT) דורשים מחשוב בזמן אמת (Real Time Computing). לפיכך, הצורך בגישה קלה, מהירה ויעילה לנתונים במטרה לקבל החלטות מושכלות, הופך להיות חשוב יותר ויותר.
נוצרת מול עינינו קטגוריה של מחשוב הנקראת מחשוב קצה (Edge Computing) ושל מיקרו דטה-סנטרים אזוריים הנקראים Edge Micro Data Centers הממוקמים פיזית קרוב למקור ייצור הנתונים. מיקרו דטה-סנטרים מספקים כוח מחשובי בקצה (Edge), נותנים מענה בזמן אמת, ועונים על הדרישה ל- Latency (זמן שיהוי) נמוך וליעילות גבוהה.
ישנם ארבעה תחומים שיכולים לסייע לנו לקבוע מהי התשתית הנחוצה לתמיכה במחשוב קצה בהתאם לצרכי הלקוח. כל תחום נותח לפי הפרמטרים כוללים: מדרגיות (scalability), פריסה מהירה (rapid deployment), יעילות (efficiency) וגמישות (flexibility).
כמות מוגברת של נתונים (Data Intensive)
עבור חברות כמו נטפליקס, המייצרות כמויות גדולות של תוכן ללא הפסקה ברזולוציה של K4 ובקרוב K8, אין זה מעשי להשתמש בשירותי ענן, במיוחד כשמדובר בתוכן באיכות HD. נטפליקס וחברות נוספות המספקות שירותי סטרימינג זקוקות לתשתית המבוססת על מחשוב קצה שתענה על הדרישה ל- Latency (זמן שיהוי) נמוך ותשפר בצורה משמעותית את חווית הלקוח.
Human-Latency Sensitive
תשתית המבוססת על מחשוב קצה מיועדת גם לקמעונאים וחברות בתחום הצריכה, הזקוקים לניתוח מדוייק וכמעט בזמן אמת של התנהגות הצרכנים, מאחר ועיכוב/השהייה באחזור הנתונים עלול להקטין משמעותית את כמות המכירות ולפגוע ברווחיות.
Machine-to-Machine Latency Sensitive
בפעילויות כמו מסחר במניות, בהם נדרש עיבוד בזמן אמת של הנתונים.
מכונות מעבדות את הנתונים מהר יותר מבני אדם, ולכן בתעשייה זו נדרשת תשתית המבוססת על מחשוב קצה שתענה על הדרישה ל- Latency (זמן שיהוי) נמוך. צורך דומה קיים גם על רצפות יצור.
תשתיות קריטיות מצילות חיים (Life Critical Infrastructure)
מתייחס לרכבים אוטונומיים ויישומים רפואיים מאחר ומדובר בחיי אדם, הדרישה לזמן שיהוי קצר ולאמינות של התשתית היא קריטית.
לסיכום:
בהתחשב בכמויות הדאטה ההולכות וגדלות ובמספר המכשירים שצפויים להיות מחוברים בעתיד הקרוב, הצורך באחזור מידע מהיר וקל, הדרישה ל- Latency (זמן שיהוי) נמוך, קל להבין מדוע עסקים גדולים כקטנים צריכים להכיר בערך של טכנולוגיית מחשוב קצה (Edge Computing) שתבטיח, בין היתר, חווית לקוח טובה.
מכשור חכם, ערים חכמות, בינה מלאכותית (Artificial Intelligence), האינטרנט של הדברים (IoT) – המגמות הללו יביאו את עולם ה- IT להסתמך יותר ויותר על מחשוב קצה (Edge Computing) ועל מספר רב של מיקרו דטה-סנטרים (Edge Micro Data Centers) הממוקמים פיזית בקרבת מקום ייצור הנתונים.
לפוסט באנגלית לחץ כאן