פס השקעים החכם הוא אבן בנין חיונית לחוות השרתים המודרנית. למרות זאת, רבים עדיין מתעלמים מהיכולות הרבות של המערכת הזו ובמפרטים רואים דרישות אנמיות כגון: "פס שקעים, מבוקר, 32 אמפר תלת-פאזי עם 18 שקעים C13". חבל! לפס השקעים המתקדם הרבה תכונות ויכולות נוספות שכדאי להיות מודעים להם.
בפועל, פס השקעים המתקדם הוא כלי חיוני המאפשר רציפות עסקית, תגובתיות והורדת עלויות תפעול, כי מרגע שהתווספו לו כוח עיבוד מחשובי ותקשורת, הפך פס השקעים למערכת חכמה עם יכולות מתקדמות. להלן מספר דברים שחשוב לדרוש מפס השקעים שלך:
- עמידה בטמפרטורות של עד 60 מעלות צלזיוס – הטמפרטורה בחלקו האחורי של ארון השרתים מתחילה להתקרב לשם…
- ניטור צריכת חשמל (KW, KWh, Amp) ברמת המאמ"ת (Circuit Breaker) – חשוב מאוד לדעת אם משהו הקפיץ את אחד המאמ"תים בפס. בקרה על צריכה ברמת הפס או ברמת השקעים אינה מספיקה. אני ממליצים לדרוש בקרה על הצריכה בשלוש רמות: ברמת כל שקע, ברמת הפס וברמת המאמ"ת.
- בקרת זרם זליגה בזמן אמיתי – שפר את הבטיחות של עובדיך. פס שקעים מתקדם מבצע בקרה שוטפת באופן אוטומטי ושולח אליך התראה מיידית אם מתגלה זרם זליגה. העדר גילוי של זרם זליגה מסכן את חיי עובדיך.
- עלייה מדורגת – דרוג בזמן של אספקת המתח לשקעים בכדי למנוע נחשול זרם Inrush Current שיגרום לנתק במאמ"ת. היעדר תכונה זו של עליה מדורגת יכול "להפיל" את המתקן שוב ושוב לאחר הפסקת חשמל.
- אפשרות להחלפה חמה של הבקר (Hot Swap) – אם רכשתם PDU מיצרן טוב, רמת האמינות שלו תהיה גבוהה. אם יתקלקל משהו, זה רק הבקר. מומלץ לדרוש פס שקעים שבו ניתן להחליף את הבקר מבלי להשבית את הפס.
- Keep Alive – במקרה של קריסה של אחת משתי ההזנות, לא ניתן להגיע לבקר של ה- PDU שנמצא על ה"רגל" שנפלה. מגשר תקשורת ייעודי שמחבר בין שני הפסים בארון מאפשר לשמור על הבקר חי גם כאשר ההזנה אל הפס שלו קרסה.
- מאמ"ת (Circuit Breaker) שטוח – משפר גישה לארון ומוריד סיכון.
- שרשור של מספר פסים על כתובת IP אחת – חוסך בהוצאות הקשורות בריבוי כתובות IP.
- קינפוג מהיר באמצעות שקע USB – ניתן לקנפג מאות פסי שקעים תוך דקות.
- בקרת סביבה – חבר חיישנים (טמפרטורה, הצפה, לחות, פתיחת דלת וכו') למבואות הייעודיות בבקר והפוך את פס השקעים לבקרה הסביבתית שלך.
- דרוג פאזות – טבע האדם גורם לכך שטכנאים בדרך כלל מאכלסים את השקעים בחלקו האחד של הפס או בחלקו השני. כתוצאה, הפאזות יוצאות מסנכרון. ניתן לקבל את הפס עם דרוג פאזות, כך שלדוגמא, שני השקעים הראשונים הם מפאזה 1, שני השקעים הבאים הם מפאזה 2, ושני השקעים הבאים הם מפאזה 3. כך נשמר איזון הפאזות באופן יותר טבעי.
- כבלים ננעלים לשקעים – בכדי למנוע נתק וזמן דמימה מיותר בשל אי זהירות של טכנאים.
- צבעים – ניתן לבחור היום את הצבעים של פסי השקעים ושל הכבלים. הדבר מאפשר ניהול ויזואלי של תשתית ה- PDU בצורה מקצועית. לא מאוד טכנולוגי אבל חשוב.
ולסיום, feature גאוני חדש. נהוג, כידוע לכל, להשתמש ב שקעי C13 או שקעי C19. סוג שקע חדש הוא Cx שמתאים גם ל- C13 וגם ל- C19. כך ניתן להשתמש ב- PDU אחד לכל תצורה שהיא והוא גם Future Proof !
למידע נוסף, מוזמנים לצפות בהקלטת הוובינר שקיימנו בנושא ובו הצגנו את הקריטריונים שיסייעו לכם לבחור בצורה נכונה את פס השקעים המתאים עבורכם, וכיצד מגוון הפתרונות שאנו מציעים לפסי שקעים ולניהול צריכת החשמל מאפשרים למדוד, לנטר ולשלוט בצריכת החשמל